Beste kiezers,
Jullie denken misschien: wat een enorme stilte na de verkiezingen? En dat is voor jullie misschien ook wel zo. Daarom even bijpraten.
Ik weet nu wat het is om raadslid te worden. Tekort nog om echt wat zeggen over hoe het bevalt. Wél hebben Dirk en ik ervaren dat je in de beginperiode in een soort achtbaan terecht komt. Voordat je wat kunt bouwen moet je leren timmeren. Dat is in de raad net zo. We moeten nog heel erg veel leren over de technieken, regels en de orde van de raad. Daarbij hebben moeten we een enorme informatieachterstand inlopen en zullen ook fouten maken.Sinds onze verkiezing rennen we van de ene informatieavond (of middag in het weekeinde) naar de andere. Het kost veel tijd maar is wel nodig en erg nuttig. Iedere week is er op maandagavond een fractievergadering en daar bovenop zijn er bijvoorbeeld deze week twee avonden commissievergaderingen. Tussendoor overleg ik veel met andere partijen en de griffie en is er een onophoudelijke stroom aan informatie die naar ons toe blijft komen.Het is heel veel, maar wél leuk en zeker heel erg interessant. Het is een nieuw vak dat we moeten leren en dat gaat veel tijd kosten. Ik snak naar het moment dat we meer ervaring hebben en wat meer boven de materie gaan zweven.

Inhoudelijk zijn we actief, onder meer met vragen stellen, op onderwerpen als Poort van Hoorn, toegangsuur, Jeugdzorg en de nieuwe Participatiewet. En zo komen wel meer punten die we ons eigen maken. Wij gaan voor de mensen – daar mogen jullie ons aan houden.

We weten ons actief gesteund door het bestuur en een aantal vaste bezoekers aan de fractie-, commissie en raadsvergaderingen. Oprechte dank daarvoor. Maar meer hulp is welkom.

Het is heel hard werken, maar daar staat veel tegenover.
Weet dat ik voor iedereen altijd aanspreek ben.

Samen zijn we hier gekomen en samen gaan we er voor zorgen dat we over vier jaar niet weer worden gepiepeld en aan de slag voor onze mensen.

Hartelijke groet,
Robert Vinkenborg
Fractievoorzitter HOP