Een woning aan de Vredehofstraat is al vele jaren aan het verloederen. De woning is eigendom van de gemeente en staat al ruim tien jaar leeg. De Hoornse Onafhankelijke Partij en de andere lokale partijen vinden dat in deze tijd van schaarste op de woningmarkt onacceptabel. In schriftelijke vragen de lokale partijen het college de woning zo snel mogelijk bewoonbaar te maken:

Onderwerp:                         Verwaarloosde gemeentelijke woning Vredehofstraat 9

Hoorn, 12 oktober 2015

Geacht college,

Het pand aan de Vredehofstraat 9 is al vele jaren in bezit van de gemeente en in gebruik door de Stichting Mensen Zonder Betaald Werk en Bureau Slachtofferhulp Nederland en vervult daarmee een goede maatschappelijke functie.

In het pand bevindt zich op de eerste etage een woning met aan de achterzijde een eigen ingang. Tot onze verbazing hebben wij vastgesteld dat deze op zich prima woning op de eerste verdieping al vele jaren aan het verloederen is en naar schatting al veertien jaar niet meer als woning wordt gebruikt. Ingeslagen ramen bij de entree zijn dichtgetimmerd en het glas binnen blijft gewoon liggen. Bijgaande foto’s spreken boekdelen.

Deze verloedering van gemeentelijk vastgoed vinden wij onacceptabel. Erger nog wij vinden dat een – voor tal van doelgroepen – geschikte woning in deze tijd van schaarste aan huurwoningen niet leeg mag staan. Graag zouden wij zien dat deze bovenwoning zo snel mogelijk voor bewoning geschikt gemaakt en verhuurd wordt. Dit kan de gemeente zelf doen of overlaten aan Intermaris of een andere partij. Bewoning is de beste remedie tegen verloedering en daarmee wordt ook de sociale veiligheid in de omgeving van het pand vergroot. Bovendien past leegstand niet bij de vele woningzoekenden die er zijn.

Wij stellen u hierover de overeenkomstig artikel 36 van het Regelement van Orde de volgende vragen:

 

  1. Is het verloederen van de woning aan De Vredehofstraat 9 u bekend?
  • Zo ja, waarom heeft u dit zover laten komen?
  1. Bent u met ons van mening dat met huidige tekort aan huurwoningen en de bijbehorende wachtlijsten het onacceptabel is om een gemeentelijke woning leeg te laten staan?
  2. Bent u bereid om het appartement weer bewoonbaar te maken en te (laten) verhuren?
  3. Indien u hiertoe niet bereid bent, wat bent u dan met deze woning van plan?

 

Met vriendelijke groeten,

 

De lokale partijen van Hoorn:

 

Hoornse Onafhankelijke Partij         – Robert Vinkenborg

Fractie Tonnaer                                  – Roger Tonnaer

Hoorn Lokaal                                       – Joke van der Meij

Hoorn voor Jong & Oud                     – Joke Van Diepen

Hoornse Senioren Partij                    – Nico Oudheusden

VOC Hoorn                                           – Aart Ruppert

Hoorns Belang                                     – Alex van der Kleij

 

Bijlage; foto’s Vredehofstraat 9

 

vrede6 vrede5 vrede4 vrede3 vrede2 vrede 7