NH Nieuws over watertaxi collegebesluit

Electrische treintjes winnen van watertaxi in Hoorn

“HOORN Bram Nijenhuis is boos op de gemeente Hoorn. Hij deed een voorstel om mee te werken aan een oplossing voor het vervoeren van toeristen in de stad, maar dat werd afgewezen. Hij vindt zelf dat hij geen eerlijke kans heeft gehad.

De gemeente is al langer bezig om een oplossing te zoeken voor het bussenprobleem. In het voorjaar en in de zomer rijden dagelijks tientallen bussen door de stad, om toeristen van en naar de cruiseschepen te brengen. Die bussen zijn groot en veroorzaken opstoppingen in de stad.

Het college kwam met het voorstel om de bussen te weren uit de binnenstad en te parkeren op parkeerplaats de Nieuwe Wal, buiten de stad. Vanaf daar moeten de toeristen met alternatief vervoer naar de cruiseschepen bij Oostereiland worden gebracht. Bram Nijenhuis van de watertaxi kwam met het voorstel om de mensen onder andere met de watertaxi te vervoeren. “Het is een goed plan en ik geloof erin. Hoorn heeft zoveel te bieden en het is goed om de mensen de keuze te bieden om per watertaxi te vervoeren.”

Onzin
Maar de gemeente was minder enthousiast. In een reactie aan NH laat de gemeente Hoorn weten dat de capaciteit van de watertaxi niet groot genoeg is en dat er geen geschikte steiger ligt.

Onzin, vindt Bram. “Toen ik in september met een voorstel kwam, was mijn capaciteit net zo groot als die van Hoorn City Tours.” Die partij mag van de gemeente het probleem gaan oplossen met electrische treintjes. Daarvoor krijgt het bedrijf 90.000 euro.

Dinsdag wordt er in de commissievergadering gesproken over het voorstel. Als het doorgaat, geldt er per 1 maart een touringcarverbod in de binnenstad.”

Bron :  www.NHNieuws.nl

Volledige link naar het artikel : http://www.nhnieuws.nl/nieuws/200112/electrische-treintjes-winnen-van-watertaxi-in-hoorn

NH Nieuws over watertaxi collegebesluit

NH Nieuws over watertaxi collegebesluit